1. Snel aan de slag

U maakt kennis met Webetui-CMS. In korte tijd leert u hoe u de tekst in uw website eenvoudig en zonder risico’s kunt wijzigen, hoe u nieuwe pagina's kunt toevoegen en het menu van uw website kunt uitbreiden. U kunt elke pagina multimediaal aankleden met foto's en video, of hyperlinks naar websites, pagina's en downloadbare documenten.


Van lege naar een gevulde website met "snel aan de slag".

Oefenen met een test pagina

Tijdens het lezen van "Snel aan de slag" kunt u het beste in een tweede browsertabblad uw website openen zodat u het werken met WebEtui-CMS meteen kunt uitproberen.

  1. Open in een nieuw browsertabblad uw website (www.uwwebsite.nl/webetui) en login op WebEtui-CMS.
  2. U komt in WebEtui bij de tab "Redactie", ga naar de tab "Pagina's".
  3. Klik op "nieuwe pagina" ; geef deze pagina een naam ("oefenen") en voeg de nieuwe pagina toe.
  4. Klik op tab "Website" om de nieuwe pagina te gaan vullen.

WebEtui tabbladen

WYSIWYG: u kunt direct wijzigen wat bezoekers gaan zien

De functionaliteit WYSIWYG (What You See Is What You Get) is kenmerkend voor WebEtui-CMS. Tijdens het wijzigen ziet u de website net zo als een bezoeker. U kunt de gevolgen van wat u doet direct zien en controleren; u hoeft niet de switchen tussen wijzig- en preview-mode. Bovendien kunt u tijdens het wijzigen bladeren met het menu van de website. Zo wordt het beheer van uw website heel overzichtelijk en eenvoudig.

Terwijl u wijzigt in WYSIWYG wordt de de pagina in een solide XML formaat opgeslagen, zodat de inhoud altijd gestructureerd blijft. Natuurlijk kunt u ook zelf direct de XML inhoud bekijken en wijzigen. Soms is dat nodig voor geavanceerde of maatwerk functies.